Jaroslav Rattay - Drakova věštírna výklad karet
         

        Výklad karet
        Jaroslav Rattay
     +420 608 977 858   jarda.rattay@seznam.cz
 

Anketa věštírny - jak často si necháte vykládat karty?
Ještě nikdy - 48.1%
Jednou - 3.7%
Podle potřeby - 29.6%
Jednou za rok - 3.7%
Několikrát do roka - 7.4%
Každý měsíc - 0%
Častěji - 7.4%

Lenormand

Karty Lenormand

vyklad_karet_-_Lenormand_KlicAutorkou karet Lenormand je dodnes uznáváná francouzská věštkyně Mademoiselle Lenormand, jenž se narodila 27.května 1792 v Alenconu a zemřela 25.června 1843 v Paříži. Kartářskému umění se naučila od Pařížských učitelů takzvaných francouzkých výkladů spojených s veršováním. Snad právě tomu vděčí karty za milé veršíky, jež alespoň mně v počátku usnadnily výklady. Její jasnovidné schopnosti využívalo spousty vlivných lidí té doby, např. císařovna Joséphine Beauharnais a její choť Napoleon Bonaparte. Věhlas, jenž "Pařížská Sibylla" získala, dodal výkladu karet na věrohodnosti a zasloužil se o jeho rozšíření, díky kterému můžeme i dnes věštit dny příští s těchto karet.

Dnes máme více sad Lenormand, malovaných různými malíři, mají však stejný základ. Osobně používám již zmíněné karty s malou básničkou u obrázku. Také mě oslovila Mystická Lenormand, která vychází z klasické Lenormand, úchvatně namalovaná od Urbana Trösche.

Výklad karet - Lenormand

Jak začít?

Výklad karet - LenormandMáme koupené karty a co nyní? Najdeme si klidné místo a navodíme pohodovou atmosféru. Čajík, kafíčko, klidně i sklenička vínka, nějaká klidná hudba, vonná tyčinka, přiměřené světlo, prostě cokoli nás napadne k vytvoření pohody. Rozbalíme karty a všechny si pomalinku a klidně prohlédneme. Nejdříve se zaměříme na hlavní obrázek a sdělení, které nám dává.. později si začneme všímat maličkostí, které rozvíjí význam karty. Při prohlížení si také všímáme našich pocitů z dané karty, časem budeme cítit kartu podvědomě. Takže první i poslední věcí, která nás naučí rozumět řeči karet, je prosté prohlížení karet a jejich přímý kontakt v našich rukou.

Číst dál: Jak začít?

Míchání karet a položení správné otázky

Výklad karet - LenormandKarty mícháme podle vlastních schopností a možností. Některé prameny uvádějí různé přesné postupy - 3x sejmout, karty před mícháním seřadit dle čísel a podobně. Nic takového dělat nemusíte, klidně míchejte, jak umíte. Jen doporučuji čistý stůl, případně vykládací šátek. Další podstatnou věcí bude myslet na otázku během míchání!!! Otázku klademe co nejpřesněji a pokud možno i s údajem o časovém úseku, v kterém se daná záležitost bude dít. Na správnou otázku není odpověď ano či ne, ale rozvitý příběh.

Číst dál: Míchání karet a položení správné otázky

Denní karty

Velice rád používám karty Lenormand k výkladu denních karet. Jde o snadný výklad, který nám ukáže, co můžeme přes den očekávat.

Karty zamícháme a myslíme na to, co nás v dnešní den očekává. Poté vybereme 3 karty a koukneme na kartu, která je vespod balíčku. Ta většinou ukazuje hlavní myšlenku dne. 3 karty položíme vedle sebe a  propojujeme jejich význam. Občas nám první objasní druhou a třetí to završí, prostě tvoří jednu událost. Může se však stát, že každá karta vypovídá o své vlastní události v našem dnu. Hold někdy se toho za den stihne strašně moc Wink 

Pro ty, co s tím mají potíž, doporučuji určit již před výkladem - 1.karta ráno, 2.karta přes den a 3.karta večer - v počátcích  mi to celkem usnadnilo orientaci. Také se dá vyložit karty stylem 1.karta-emoce, 2.karta-fyzička, 3.karta-finance... tedy láska, zdraví a peníze Smile

výklad karet -_denni_Lenormand

Stručný význam karet Lenormand

Stručné významy jednotlivých karet Lenormand dle Drakovy věštírny.. 

Číst dál: Stručný význam karet Lenormand

Další články...

  1. Velká tabule Lenormand
Jste zde: Drakova věštírna Karty Lenormand