Jaroslav Rattay - Drakova věštírna výklad karet
         

        Výklad karet
        Jaroslav Rattay
     +420 608 977 858   jarda.rattay@seznam.cz
 

Anketa věštírny - jak často si necháte vykládat karty?
Ještě nikdy - 48.1%
Jednou - 3.7%
Podle potřeby - 29.6%
Jednou za rok - 3.7%
Několikrát do roka - 7.4%
Každý měsíc - 0%
Častěji - 7.4%

Tarotové karty

Tarot - proč, možná rizika a jak začít?

TarotPředně si musí člověk položit otázku - co od tarotu a výkladu karet očekává? Pokud jde jen o veřejnou zábavu při dámském sedánku u kafíčka či skleničky bílého, pak radím šáhnout po vykládačkách jednoduších a levnějších. Na dámské sedánky rád doporučím karty Ivy Hutnerové, případně jiné z běžného papírnictví pořízené do 100,- Kč.  Nechci nikoho podceňovat či odrazovat, nicméně Tarot není jen pár krásných obrázků.

Číst dál: Tarot - proč, možná rizika a jak začít?

Velký kříž

VeleknězJde o základní vykládací vzorec tarotových karet, kterým většinou začínám své výklady. Ve velké většině případů již nejsou potřeba další, někdy je však nutné doplnění, např. výkladem dalších tří karet.

Číst dál: Velký kříž

Velká Arkána

Výklad karet - Velká ArkánaVelkou Arkánu tvoří 22 karet, které jsou něco jako esa tarotové sady, ukazují to nejdůležitější a vždy hrají prim. Arkána je tajemství a právě Velká Arkána nám tohle velké tajemství poodhaluje. Vše začíná u Blázna, jenž nás bude provázet až k poslední kartě Svět. Nicméně nic není konečné, tak jistě poznáte, že jste u konce ještě větší blázni než na počátku a vrhnete se na další studium karet malé arkány. Nyní však nahlédněte na řádky o kartách Velké Arkány.

Blázen

Výklad karet - BlázenČíselná hodnota této karty je nulová ze dvou důvodů. Vše s ním začíná a zároveň i končí a nula značí uzavřený kruh. Všechny karty bláznu podléhají, neboť ho také tvoří. 

Číst dál: Blázen

Mág

Výklad karet - MágMág bývá většinou v tarotových kartách zobrazen jako postarší muž s atributy které k němu patří. Nůž, pohár, hůlka a pentagram. Jde o symboly bystré mysli, citu, odhodlání a spojení se zemí.  V tarotu Keltských Draků je vyzobrazena Mágem žena, která se pilně učí a naslouchá dračím rádcům. 

Číst dál: Mág

Velekněžka

Výklad karet - VelekněžkaČíslo dvě bývá symbolem dvou stran jediného. Velekněžka v sobě spojuje mužský i ženský princip do celku, z něhož vyzařuje sebevědomí, intuice a vyrovnanost. Tvořivost bez omezení sebe či druhých v souladu s harmonickou vyvážeností, tak lze také velekněžku popsat. Jde tedy o kartu značící osobu vyrovnanou a schopnou tvořivosti, jak ve světě hmotném, tak ve světě duchovním. K její jednotě ji dovedlo poznání sebe samé a to nám také karta sděluje.

 „Poznej sam sebe a přijmi celé své Já.“

Císařovna

Výklad karet - 3 CisarovnaČíslo tři je číslem bohyně a té náleží i tato karta. Jde o bohyni matku, prastarou přírodní energii, která vyvěrá ze země a vše láskyplně obklopuje. Karta v sobě ukrývá moudrost plnou zkušeností zralé ženy, z které cítíme mateřskou lásku, jenž jí vychází z nitra v očekávání zrodu něčeho nového. Jde o osobu nesobeckou, vlídnou a plnou důvěry. Často značí maminku, které se svěřujeme v očekávání podpory a jistého rozhřešení či odpuštění. Ve výkladu ukazuje naše očekávání dobrého, důvěru v nové začátky, ale i možné těhotenství.

"Přijmi nové v očekávání lepšího."

Císař

Výklad karet - CísařCísař je kartou mužského principu. Otec rodiny a vůdce, jenž sebejistě přináší řád, stabilitu a bezpečí. V tarotu keltských draků je dobře patrný jeho sebejistý pohled moci a jistoty v bezpečí místa kterému vládne. Také je patrná spokojenost z radosti rodiny, pro kterou vše tvoří. Tohle vše dobře charakterizuje císaře – tvoří, vede, rozhoduje, ale vše v zájmu druhých. Jeho vrozená schopnost vést a rozhodovat přináší užitek i dalším generacím.

 „Stůj pevně, veď své blízké a střež jejich bezpečí.“

Jste zde: Drakova věštírna Karty Tarotové karty